شهربندری گروک ازتوابع شهرستان سیریک بیابان
هم موسم بهارطرب خیز بگذرد
هم فصل ناملایم پائیز بگذرد
گرناملایمی بتوروآوردقــــضا
دل را مساز رنجه که این نیز بگذرد
معرفی( شهربندر گروگ)
شهر گروگ که با جمعیتی حدود پنج هزار نفر در میانه غربی شهرستان سیریک واقع شده بین مدار 26 درجه و 35 دقیقه عرض شمالی و57 درجه و 5 دقیقه طول شرقی قرارگرفته است.ارتفاع متوسط این بندر از سطح دریا با آب های آزاد بین 8 الی10متر می باشد.
گروگ افتخار ثبت اولین شهر را در تقسیمات جغرافیای سیاسی شهرستان سیریک در استان هرمزگان دارد. و در همسایگی آبهای نیگون خلیج فارس در اولین دامنه های ساحلی دریای مکران قرار دارد که اکنون با نام دریای عمان شهره ی آفاق است.
مردم آن به زبان بومی مینابی بندری موسوم به «شهریچی» یا «شهری» صحبت می کنند شغل اکثر مردم ماهی گیری، پاره ای اداری و مابقی پیله وری و تجارت با کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
از نظر آثار باستانی آرامگاهی به نام حریره با ساخت منحصر به فرد خویش در منطقه، بر تارک همه ی آثار کهن شهرستان می درخشد. این بنا که در میانه ی قبرستان بزرگ گروگ قرار دارد زمانی جلوه ای طناز و دل انگیز داشته است هرچند که ظلم روزگار و فرسایش زمانه بر پیشانی آن هویداست.
گروگ در65 کیلومتری جاده میناب جاسک واقع شده است. شغل قبلی مردم گروگ پارچه بافی بوده ، پنجاه سال پیش گروگ دارای بیش از صد کارگاه پارچه بافی به قول خود گروگی ها «کورگا» بوده ولی با تحولات صنعت در دنیا و صنعتی شدن جهان دیگر کِیْس و لنک و پارچه سی گز گروگی به صرفه نبود. در کنار آن کشاورزی، دام داری و ماهی گیری هم داشته اند. درصد با سواد های گروگ از همه روستاهای منطقه بیشتر بوده تا جایی که امور مذهبی اغلب قریه های مجاور را عهده دار بوده اند.
در دهه ی هشتاد با همت ابراهیم آذرطوس که این شغل را از پدر به ارث برده بود کارگاهی دایر نمودند و دوباره روح تازه ای به جان کورگا دمیدند و در چندین نمایشگاه استانی نیز شرکت نموده و مقام اول را در صنایع دستی به دست آوردند. بزرگوارانی نیز از گروگ با ایشان همکاری نمودند و در عصر صنعت با پیش پا افتاده ترین امکانات لنک و کیس گروگی را زینت بخش خانه های گروگ گردانیدند.
منبع:
http://m-arasteh.blogfa.com